Ben jij die ultieme groenliefhebber waarbij de planten altijd staan te shinen of heb je een vernietigend effect op alles wat groeit en bloeit? Misschien verzorg je de planten zelf heel goed, maar is de potgrond de boosdoener. Wij spijkeren je potgrond-kennis daarom graag even bij.

vetplanten | succulenten | potgrond
1. De houdbaarheid
Wist je dat in potgrond meestal maar voor één of twee maanden voeding zit? Na die periode is het een goed idee om plantenvoeding toe te voegen. Heb je daar geen zin in? Gebruik dan speciale grond waar mest aan is toegevoegd. Op die manier hoef je niet meteen over te gaan op plantenvoeding.

2. Potgrond of tuinaarde?
Potgrond is iets anders dan tuinaarde. Tuinaarde is zwaarder en daarnaast is potgrond ook een verzamelnaam voor verschillende soorten aarde of grond. De naam zegt het al een beetje: tuinaarde gebruik je voor grote buitenplanten en potgrond gebruik je voor planten in een bloempot of plantenbak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *