Het visitekaartje van het huis is toch wel de voortuin. En daar zijn er in Belgiƫ heel wat van te vinden, groot of klein. De eerste indruk van de voortuin legt de basis voor wat achter de voordeur te vinden is. Dus it better be good! We geven je 5 tips voor het inrichten van de voortuin.

voortuin
Functieomschrijving
Is de voortuin er slechts ter decoratie? Wil je er kunnen relaxen? Of misschien wel eigen groenten verbouwen? Alles wat in een achtertuin kan, kan ook in een voortuin. Al is de ruimte vaak wel iets beperkter. Schets voor het inrichten van de voortuin een kleine plattegrond en bekijk goed hoe je die ruimte optimaal kunt benutten.

Zorg dat een aantal dingen altijd op orde zijn in de voortuin: de voordeur en brievenbus moeten goed bereikbaar zijn en het huisnummer goed in zicht. Niet alleen voor eventuele gasten, maar bijvoorbeeld ook voor pakketbezorgers en bij eventuele calamiteiten. Moet er ruimte gereserveerd worden voor afvalcontainers of fietsen? Ben je zo vaak in de voortuin te vinden dat een volwaardige loungeset nodig is of volstaat een tuinbankje ook?

Stijlkeuze
De stijl die je binnenshuis hebt, kun je ook doortrekken naar de voortuin. Denk daarbij aan het gebruik van bepaalde tuindecoratie, beplanting en accessoires. Maar ook de vormgeving van de tuin zelf. Zo staan mooie sierlijke lijnen met goedgevulde borders prachtig bij een romantische of landelijke stijl. Strakke vormen en materialen zoals cortenstaal staan dan weer beter bij een industriƫle look. Stel daarom van tevoren vast welke sfeer je mooi vindt in de voortuin en bedenk welke materialen die stijl omarmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *